Način pripreme
Keks i orahe sameljite u blenderu. U njih dodajte rastopljeni maslac.
Sastojke dobro umutite i rasporedite po dnu pleha sa ivicama. Koru dobro pritisnite i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Za to vreme pripremite krem. Mikserom mutite krem sir i šećer u prahu dok se ne dobije gladak krem. Nakon toga dodajte jaja (jedno po jedno, nakon svakog jajeta smesu dobro umutite mikserom) i slatku pavlaku. Ponovo dobro umutite i na kraju dodajte kiselu pavlaku. Ovaj put se krem meša lagano spatulom.
Krem se sipa preko hladne kore. Poravnajte i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30 minuta ili dok ivice malo ne porumene.
Kad isključite rernu, kolač se ostavlja u njoj dok se ne ohladi, zato što ako se izvadi može pući od temperature.
Hladan čizkejk se maže slatkom od šumskog voća.
Za premazivanje kore može da se koristi druga vrsta slatkog - od borovnica, trešanja, jagoda.