Salata sa cveklom i belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
05/12/2017
"Da li je ovo najukusnija zimska salata ili ne?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 165
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 400 g
  • ulje - 5 kašika (maslinovo ulje)
  • beli luk - 10 čenova
  • aleva paprika - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo cveklu na parčiće. Stavljamo je u čistu vodu da se kuva desetak minuta. Zamenimo vodu posoljenom i kuvamo dok ne omekša.

Izvadimo skuvanu cveklu i poređamo je u tanjir.

U dobijenu tečnost stavimo da provri istucan beli luk sa alevom paprikom i prelivamo cveklu.

Prelivamo salatu masnoćom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar