Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Škembići u maslacu

Škembići u maslacu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Škembići u maslacu
Fotografije: Diana Kostova
2 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Pa kome bi palo na pamet da živi na nekom drugom mestu, kad ovde pripremaju ovakve ukusne škembiće u maslacu?"

Potrebni sastojci

  • škembići - 1 kg, teleći
  • beli luk - 1 glavica
  • maslac - 125 g (jedno pakovanje)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Škembiće staviti da se kuvaju dok ne omekšaju, i pritom odstranjivati penu sa površine vode. Nakon što su omekšali, škembiće iscediti, posoliti ih po ukusu i naseći ih na spirale.

Na tiganju zagrejati maslac, usitnjeni beli luk upržiti za 30 sekundi, pa dodati škembiće. Promešati i pržiti, dok meso ne dobije prijatnu zlatnu boju.

Na kraju dodati biber i alevu papriku, kuvati još 2 minuta i skloniti sa ringle.

Servirati uz čašu crnog vina. Po želji, škembiće rasporediti u đuvečare i staviti u rernu, da se zapeku za 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: