Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Klasični gratin od krompira

Klasični gratin od krompira

ažurirano:
Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
329951k
Klasični gratin od krompira
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Kulinarska klasika za ljubitelje dobre kuhinje - gratin sa krompirom, jajima i sirom."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • sir - 300 - 400 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i kuva 15-20 minuta.

Nakon što se skuva narenda se na rende da budu krugovi (kao čips).

U posudu za pečenje (može u vatrostalnu) se stavlja jedan red krompira, 1 red sira, biber i so i tako se ređa dok bi poslednji red trebalo da bude od krompira.

Jaja i sveže mleko se umute i preliju preko krompira.

Stavlja se u rernu dok se ne skuva.

Pre nego što se izvadi, odozgo preko gratina se narenda kačkavalj i ostavlja se da se zapeče klasični gratin od krompira.

Ako vam se dopada recept, probaj i ovaj fantastičan francuski gratin ili neko od naših zapečenih jela sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: