Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supa s pavlakom i kukuruzom

Pileća supa s pavlakom i kukuruzom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494133176
Pileća supa s pavlakom i kukuruzom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
08/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Omiljena pileća supa, ali sa malo tečne pavlake - za raskoš!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - batak - 1 ili 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 50 g
  • kukuruz - iz konzerve, sladak
  • rezanci
  • pavlaka - može i sveže mleko
  • bujon - 1 kocka pileći
  • peršun - pola vezice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se batak sa malo soli i bibera i pola glavice luka. Vadi se batak i sklanjaju se kosti i koža, meso se iskida na male parčiće.

U jednu šerpu se stavlja maslac u kome se zaprži drugi deo luka. Dodaju se šargarepe, sitno iseckane, i one se blago zaprže.

Sipa se bujon od skuvanog pileta, a dodaje se i kocka bujona, pazi se da ne bude previše slano. Dodaje se i kukuruz, kuva se dok ne omekša povrće, dodaju se rezanci i kuva se još oko 8 minuta.

Na kraju se dodaje oko 1 šolja svežeg mleka ili pavlake i sklanja se sa vatre.

Posipa se peršunom i servira se toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: