Način pripreme
Zamesite mleveno meso sa nabrojanim začinima i ostavite u frižider bar na pola dana. Skuvajte jaja i prepolovite, isecite šargarepe i kisele krastavčiće na trakice.
Pečurke, masline i topljeni sir isecite na parčiće. Stavite papir za pečenje na radnu površinu, namažite uljem i rasporedite melveno meso ravnomerno u srednje debeo sloj.
Po sredini poređajte sastojke, kao što vidite na slici, i pomoću papira uvijte rolat, pritiskajući i stežući.
Prebacite rolat sa papirom u odgovarajući pleh ili posudu. Prekrijte rolat parčićima dimljene slanine, preklapajući ih i pecite na umerenoj rerni oko sat vremena.
Garnirung (krompir sote) pripremite, tako što skuvate krompir, oljuštite, isečete i stavite da se zaprži u tiganju sa maslacem i malo ulja.
Začinite prstohvatim začina od povrća, belim lukom u prahu i mirođijom. Možete da dodate i zapržene šargarepe s krastavčićima kao dodatni garnirung.
Prijatno uz ovu ukusnu i prazničnu večeru!