Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom

Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ako možemo da govorimo o novoj godini na osnovu bogate trpeze, onda će sledeća difinitivno biti odlična sa ovim Novogodišnjim mesnim rolatom sa ukusnim garnirungom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (svinjsko ili mešano)
  • dimljena slanina - 250 g, parčići
  • jaja - 3 komada
  • marinirane pečurke - 10 komada
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • šargarepe - 3 komada
  • masline - 10 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • začini za mleveno meso
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • prezle - 2 kašike
  • so
  • garnirung
  • krompir - 10 komada
  • maslac - 60 g
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • mirođija
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa nabrojanim začinima i ostavite u frižider bar na pola dana. Skuvajte jaja i prepolovite, isecite šargarepe i kisele krastavčiće na trakice.

Pečurke, masline i topljeni sir isecite na parčiće. Stavite papir za pečenje na radnu površinu, namažite uljem i rasporedite melveno meso ravnomerno u srednje debeo sloj.

Po sredini poređajte sastojke, kao što vidite na slici, i pomoću papira uvijte rolat, pritiskajući i stežući.

Prebacite rolat sa papirom u odgovarajući pleh ili posudu. Prekrijte rolat parčićima dimljene slanine, preklapajući ih i pecite na umerenoj rerni oko sat vremena.

Garnirung (krompir sote) pripremite, tako što skuvate krompir, oljuštite, isečete i stavite da se zaprži u tiganju sa maslacem i malo ulja.

Začinite prstohvatim začina od povrća, belim lukom u prahu i mirođijom. Možete da dodate i zapržene šargarepe s krastavčićima kao dodatni garnirung.

Prijatno uz ovu ukusnu i prazničnu večeru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: