Način pripreme
Rerna - 190 stepeni
Ravan pleh obložen papirom za pečenje.
Čokoladu istopite na pari. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U posdu mikera razbijte jaja, dodajte kristal šećer, vanilu i balsamiko. Muite 3-4 minuta na visokoj temperaturi dok ne pobele. Dodajte čokoladu i mutite spatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Šećer u prahu, skrob i kakao prosejte iznad posude mikera sa čokoladnom smesom. Mutite spatulom dok se ne dobje homogena smesa i dodajte čokoladne kapljice. Testo je veoma teško i teško se meša, koristila sam dugu metalnu kašiku.
Pripremite šećer u prahu u odgovarajućem plitkom tanjiru. Malom kašikom za sladoled uzmite od smese i stavite loptice u šećer u prahu.
Uvaljajte i stavite u pleh za pečenje. Svaka lopta je oko 15-17 grama. Poređajte ih u pleh na rastojanju između. Pre nego što stavite u rernu da se peku, pritisnite dlanom odozgo da bi se dobile male pogačice.
Pecite na 190 stepeni tačno 10 minuta.
Izvor: Jak čokoladni kolač bez brašna i podizača testa. Kad se ohladi unutra je mekan i sočan. Liči na čokoladni tartuf. Tajna dobrog rezultata je sastojakAne Olsen - balsamiko. Ne može da se izostavi.
Ako nemate kašiku za sladole možete ih oblikovati rukama.
Testo nije lepljivo.
Da bih tačno izmerili mililitre koristila sam špric.