Način pripreme
Ovo je najbrži čokoladni dezert sa najviše čokolade, koji možete da napravite bukvalno za deset minuta pre nego što dođu gosti.
Za mus:
Na vodenoj pari istopite jednu čokoladu i polovinu druge, a ostatak sačuvajte za dekoraciju već gotovog kolača.
Nakon što je čokolada gotova, sklonite je sa vodene pare i u posudu u kojoj je istopljena dodajte malo po malo slatku pavlaku i polako je istovremeno mešajte mikserom.
Cilj je da se dobije vazdušast čokoladni mus, dok mu konzistencija zavisi od količine pavlake koju ste koristili. Možete da dodate parčiće čokolade ako odlučite. Krem je sada spreman.
Za koru:
Za koru neophodno je da izgnječite keks na sitno, da istopite maslac i da pomešate dva sastojka, tako da keks upije masnoću. Nakon toga ih sipajte u odgovarajuću posudu i izgnječite oblim delom kašike, da ne bude čupavo.
Stavite u zamrzivač na oko 5 minuta da se stegne.
Poslednje što vam ostaje da uradite je da sipate gotov mus preko već stegnute kore, narendate ostatak čokolade za dekoraciju (možete da iskoristite i/ili umućenu pavlaku).
Možete ponovo da stavite u zamrzivač na sat-dva ili da konzumirate odmah.