Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseo kupus sa svinjetinom u rerni

Kiseo kupus sa svinjetinom u rerni

Kiseo kupus sa svinjetinom u rerni
Fotografije: Aleksandra Boshnakova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kiseo kupus sa svinjetinom ili svinjetina s kiselim kupusom? Kako god da ga krstite, da znate da je veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • kiseli kupus - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - dve trećine šolje
  • voda - 2 šolje
  • lovorov list - 2 - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti i iseče na zalogaje. Glavice se operu, iseku i zajedno sa mesom stavljaju u hermetičku šerpu.

Začinjavaju se biberom i alevom paprikom, 2-3 lovorova lista i uljem. Dodaju se 2 šolje ulja i kuva se oko 45 minuta.

Nakon toga sve se sipa u posudu za pečenje i peče se oko 20 minuta (ili dok ne provri preostala voda) u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: