Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstano svinjsko meso u vatrostalnoj posudi

Dinstano svinjsko meso u vatrostalnoj posudi

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Dinstano svinjsko meso u vatrostalnoj posudi3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Dok se meso polako disnta u vatrostalnoj posudi imaćete vremena da odlučite koji je garnirung najpogodniji za njega"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg
  • soja sos - 5 kašika
  • biber - pola kašičice
  • začin za roštilj - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • kumin - trećina kašičice
  • med - 1 kašika
  • crno vino - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • limun - 1 komad
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na krupne komade.

Svi ostali sastojci se promešaju u homogenu smesu, koja se izmeša sa komadima mesa.

Meso se ostavlja sa marinadom u frižideru na nekoliko sati, nakon toga se peče u vatrostalnoj posudi pod poklopcem sa marinadom i vodom.

Meso se peče 50-60 minuta na 200 stepeni, tako što se stavlja u hladnu rernu, poklopac se sklanja 5-6 minuta pre nego što izvadimo posudu, da biste dobili prepečenu koricu.

Serviramo sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: