Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstano aromatično svinjsko meso

Dinstano aromatično svinjsko meso

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Dinstano aromatično svinjsko meso
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Nikako nećemo preuveličati, ako kažemo da se ova svinjetina bukvalno topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g (obrazi ili vrat)
  • luk - 150 g (1 glavica)
  • beli luk - 7 čenova
  • ulje - 50 ml
  • belo vino - 200 ml, aromatično
  • voda - 400 ml
  • teleći bujon - 1 kocka
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • kajenska paprika - 1 suva papričica
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleveni + za trljanje mesa
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.

2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko 10 minuta na umerenoj vatri.

3. Sipajte vino i kuvajte uz otvoren poklopac jedan minut, da ispari alkohol, nakon toga sklonite sa vatre i pasirajte.

4. Vratite sos na vatru i dodajte mu lovorove listove, ruzmarin, majčinu dušicu, biber, alevu papriku i kajansku papričicu, vodu i namrvljenu kocku bujona. Nakon što tečnost provri, stavite meso i dinstajte 1 sat. Probajte da li je krhka svinjetina i ako je potrebno nastavite kuvanje, dok ona ne omekša i do ne postane dovoljno krhka. Dolivajte toplu vodu toliko koliko gust želite da vam bude sos.

5. Gotovo jelo servirajte toplo u društvu krompirića ili pirinča.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: