Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo od bele repe

Karpačo od bele repe

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Karpačo od bele repe
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Fino predjelo, napravljeno da ostavi utisak i da nosi užitak"

Potrebni sastojci

  • bela repa - 1 komad, srednje veličine
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • sirće - oko 150 ml, jabukovo
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml + za posipanje gotovog predjela
  • so - 3 prstohvata
  • so - za posipanje, u ljuspicama
  • aleva paprika - za posipanje
  • čeri paradajz - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite repu i isecite je na fine krugove kao za karpačo. Stavite krugove u posudu sa vodom i malo soli na jedan sat - tako će nestati ljutina iz repe.

2. Ocedite iz ako je repa još uvek ljuta nemojte se brinuti, prilikom sledećeg procesa će sasvim nestati.

3. Isecite beli luk na krugove i rasporedite ili stavite između krišaka oceđene repe. Pokrijte smesom od sirćeta, maslinovog ulja i tri prstohvata soli, uvijte u providnu streč foliju. Ostavite u frižider na nekoliko sati (ponekad ostavim i celu noć).

4. Prilikom serviranja karpača ocedite i poređajte bele kruugove repe na široki tanjir u jednom sloju. Odozgo stavite malo belog luka i pospite maslinovim uljem. Na kraju pospite krupnom solju, prethodno pomešanom sa malo aleve paprike. (Da bi se aleva paprika za so i da bi dekoracija bila lepša, pomešajte ih vlažnim prstima).

5. Servirajte kao predjelo ili salatu, ukrasite čeri paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: