Način pripreme
Isecite teletinu na veoma tanke komade, koje nakon toga dodatno istanjite na najmanju moguću meru uz pomoć čekića.
Pomešajte 1/4 kašičice soli, 20 ml maslinovog ulja, 20 ml soja sossa i sok od pola limete i premažite meso sa obe strane. Ostavite ga da se marinira u frižideru 12 do 24 sata.
Povrće naseckajte na veoma tanke trake, marinirajte ga u malo soli, maslinovom ulju i sok od limete. Marinirajte ga najmanje 12 sati.
Važno je da i meso i povrće dobro zaštitite folijom, kako se ne bi osušili u frižideru.
Kada je sve dobro marinirano, ređajte komade teletine u tanjir, preko postavljenog mariniranog povrća.
Na vrh Karpača dodajte narendan (ili na veoma tanke komade isečen) parmezan i presečen čeri paradajz.
Na sam vrh stavite majčinu dušicu (može i bosiljak), kako bi dobili prijatan izgled i laganu aromu začina.
Poslužite Karpačo sa teletinom i šarenim povrćem i parmezanom uz čašu ohlađenog belog vina!
Bon Apeti!