Način pripreme
Maslac i med se stavljaju u odgovarajuću posudu i otapaju se na pari. Dok se tope, seje se brašno zajedno s praškom za pecivo, sodom, đumbirom i cimetom.
U već ohlađeni maslac i med dodaje se jaja i sve se muti. Brašno se dodaje postepeno dok se nastavlja mešanje. Ako je neophodno dodaje se još brašna.
Treba da se dobije meko masno testo. Testo se razvija na nabrašnjenoj površini u koru debiljine 3-4 mm. Pomoću kalupa se iseku željene figure.
Figure od testa se poređaju u posudu, čije je dno pokriveno papirom za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok krajevi ne počnu da dobijaju blagu braon boju.
Ispečeni kolači se ukrašavaju rojal prelivom, poznatijim kao bela šećerna glazura. Za njenu pripremu neophodno je da se stavi belance u posudu.
Umuti se, dok ne počne da se peni. Nakon toga se dodaje jedna po jedna kašika šećera u prahu. Mućenje se nastavlja dok se ne upije sam šećer u prahu.
U međuvremenu se dodaje i sok od limuna. Po želji šećerna glazura može da se oboji poslastičarskom bojom u različite boje.