bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od ribizli

Čizkejk sa slatkom od ribizli

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Čizkejk sa slatkom od ribizli
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
27/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije10
"Legenda tvrdi, da je ovaj kolač najukusniji drugog dana, ali kod nas nikad nije izdržao toliko dugo!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite pavlaku sa maskarponeom, krem sirom i šećerom u prahu pomoću miksera u vazdušast krem.

Nakon toga dodajte sitan sir i pažljivo promešajte, bez miksera da se zadrži loptasta konzistencija. Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajte ga u krem.

Sipajte gotovu smesu u silikonski kalup. Namažite jedan tanak sloj slatka od ribizli.

Namrvite keks u prah. Dodajte istopljen maslac, dodajte ga u namrvljen keks i mešajte dok ne dobijete testo, Rasporedite ga preko smese od pavlake i ohladite kalup 6-7 sati.

Pre serviranja potopite kalup na kratko u vrelu vodu i okrenite pomoću tanjira. Prelijte čizkejk slatkom od ribizli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: