Božićne jabuke

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/12/2017
"Savršen Božićni desert - raskošne jabuke u rerni sa aromatičnim nadevom i blagom aromom kokosa Srećni praznici "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano696
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada
  • orasi - 100 g, dobro istucani
  • suvo grožđe - 1/2 šolje, sitno
  • urme - 6 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • kokosov maslac - 2 kašičice
  • kakao maslac - 1 kašičica
  • vanila
  • kokosov čips
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Urme se natope u vreloj vodi 15 minuta, nakon toga se oljušte i skloni se koštica. Blendiraju se urme dok se ne dobije pasta.

Jabuke se iseku pažljivo, pri čemu se izdubljuju semenke, ali pazeći da se ne probiju odozdo.

Kokosov i kakao maslac se istope.

Orasi, urme, 1 kašičica maslaca od kokosa, kakao maslac, suvo grožđe i vanila se pomešaju i dobijena đakonija se raspodeli po jabukama.

Pre nego što se gurnu u rernu jabuke se namažu istopljenim kokosovim maslacem.

Peku se oko 30 minuta na oko 150 stepeni (sa venitlatorom), pri čemu se pazi da ne izgore.

Posipaju se kokosovim čipsom da budu raskošnije!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar