Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi hrskavi oslić

Prženi hrskavi oslić

Prženi hrskavi oslić
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ono što je isprženo obavezno treba da bude hrskavo, da li se slažete?"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • so
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite ribu. Posolite je i ostavite da odstoji nekoliko sati.

Gotovu ribu isperite čistom vodom i osušite.

Zagrejte ulje za prženje u odgovarajućem tiganju.

Sipajte brašno u tanjir, uvaljajte svako parče i ispržite u masnoći dok ne postane zlatasto sa obe strane. Ocedite na papiru.

Servirajte oslić sa odgovarajućom salatom ili garnirungom i parčetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti