Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Prženi hrskavi oslić

Prženi hrskavi oslić

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Prženi hrskavi oslić
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 6
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ono što je isprženo obavezno treba da bude hrskavo, da li se slažete?"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • so
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite ribu. Posolite je i ostavite da odstoji nekoliko sati.

Gotovu ribu isperite čistom vodom i osušite.

Zagrejte ulje za prženje u odgovarajućem tiganju.

Sipajte brašno u tanjir, uvaljajte svako parče i ispržite u masnoći dok ne postane zlatasto sa obe strane. Ocedite na papiru.

Servirajte oslić sa odgovarajućom salatom ili garnirungom i parčetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: