Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa prazilukom i kačkavaljem

Pita sa prazilukom i kačkavaljem

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Pita sa prazilukom i kačkavaljem
Fotografije: Jovka Todorova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Pita sa prazlukom, ali i sa kačkavaljem - evo ovako se rađaju legende u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • fine kore - 1 pakovanje /500 g/
  • ulje - 150 ml
  • jaja - 6 komada
  • kiselo mleko - 200 ml
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • praziluk - 2 struka
  • kačkavalj - 150 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckani praziluk dinstajte u polovini ulja, dodajte alevu papriku i biber. Ostavite smesu da se ohladi.

U pravougaoni pleh stavite papir za pečenje i stavite 2 kore, preko njih stavite deo nadeva sa lukom i deo nadeva, pripremljenog od jaja, sira, kiselog mleka, sode i preostalog ulja.

Tako ređajte 2 kore i 2 vrste nadeva, dok ne potrošite kore. Za vrh ostavite 2 supene kašike od smese sa jajima.

Pitu pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pre nego što izvadite pitu iz rerne, pospite je rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: