Rodopska pita sa prazilukom
Родопски Клин с Праз
bonapeti.rs»Recepti»Pite»Rodopski Klin»Rodopska pita sa prazilukom

Rodopska pita sa prazilukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k1765k365
Rodopska pita sa prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
26/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Klasičan predlog iz bugarske kuhinje - samo za one koji znaju šta traže"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i sitno ga isecite. Ugrejte ulje i dinstajte praziluk dok ne omekša.

Operite pirinač tekućom vodom. Stavite ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu /3:1/. Kuvajte da bude polugotov. Skinite posudu sa vatre. Dodajte maslac i promešajte.

Kad se pirinač ohladi, dodajte umućena jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje. Dodajte mrvljeni sir, praziluk i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Stavite dve kore na dno, podignite ivice.

SIpajte nadev i pokrijte sa preostale dve kore. Presavijte i namažite umućenim žumancem. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne dobije hrskavu koricu - 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: