Rodopska pita sa prazilukom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
26/03/2018
"Klasičan predlog iz bugarske kuhinje - samo za one koji znaju šta traže "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano561
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i sitno ga isecite. Ugrejte ulje i dinstajte praziluk dok ne omekša.

Operite pirinač tekućom vodom. Stavite ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu /3:1/. Kuvajte da bude polugotov. Skinite posudu sa vatre. Dodajte maslac i promešajte.

Kad se pirinač ohladi, dodajte umućena jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje. Dodajte mrvljeni sir, praziluk i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Stavite dve kore na dno, podignite ivice.

SIpajte nadev i pokrijte sa preostale dve kore. Presavijte i namažite umućenim žumancem. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne dobije hrskavu koricu - 20-25 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar