Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Rodopski klin»Rodopska pita sa prazilukom

Rodopska pita sa prazilukom

Rodopska pita sa prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Klasičan predlog iz bugarske kuhinje - samo za one koji znaju šta traže"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 100 g
  • praziluk - 1 struk
  • sir - 200 g, bivolji
  • kore za pitu - 4 komada
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i sitno ga isecite. Ugrejte ulje i dinstajte praziluk dok ne omekša.

Operite pirinač tekućom vodom. Stavite ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu /3:1/. Kuvajte da bude polugotov. Skinite posudu sa vatre. Dodajte maslac i promešajte.

Kad se pirinač ohladi, dodajte umućena jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje. Dodajte mrvljeni sir, praziluk i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Stavite dve kore na dno, podignite ivice.

SIpajte nadev i pokrijte sa preostale dve kore. Presavijte i namažite umućenim žumancem. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne dobije hrskavu koricu - 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: