Način pripreme
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Dodajte mekani kravlji maslac i sve promešajte rukama, dok se ne dobiju krupne mrvice. Dodajte jedno po jedno jaje da se lepo pomešaju sa ostalim sastojcima, koristite mikser na niskoj brzini.
Suvo voće sitno isecite i dodajte u posudu. Lešnike krupno isecite. Bademe potopite ili poparite u vreloj vodi 5 minuta da može lakše da se skine tvdi deo. Možete pretohdno pripremiti, pre nego što počnete da mešate sastojke.
Oljuštene bademe stavite cele u testo. Testo lepo zamesite tako da se suvo voće i orašasti plodovi ravnomerno rasporede.
Podelite na dva ili tri jednaka dela, koje oblikujete kao baget. Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Kantučine pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Izvadite za 10 minuta. Nakon toga isecite po dijagonali na kriške i ponovo stavite u pleh sa isečenim delom na gore. Pecite još deset minuta.
Kad se dobro ohlade možete ih staviti u tegle ili dobro zatvorenu metalnu kutiju i tako čuvati dve nedelje.