Bogat božićni kolač sa dva nadeva

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/12/2017
"Za vreme Božića se događaju čuda, ali ovaj raskošan Božićni kolač se neće pripremiti sam, zato zasučite rukave i počnite "
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvo grožđe u konjak dva sata pre nego što počnete da pripremate kolač.

Za pripremu prvog nadeva pomešajte čokoladu, isečenu na male kockice, iseckane orahe, šećer, cimet, prezle i dodajte rastopljen, ali ohlađen masalc, promešajte i uvijte smesu u najlonsku kesu. Stavite kesu u frižider dok prpremate ostale smese.

Za pripremu drugog nadev pomešajte čokoladu isečenu na kockice, mlevene orahe, šećer, cimet i proceđeno suvo grožđe, promešajte smesu i ostavite sa strane.

Za pripremu kolača u posudi umutite jaja i šećer na mekan krem, dodajte rastopljen i hladan maslac, kiselo mleko i dobro umutite. Dodajte u etapama prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo, pažljivo i lagano mešajte spatulom

Sastavite kolča sa dva nadeva u sledećem redosledu:

Pleh, prečnika 24 cm namažite mekanim maslacem i pospite prezlama. Podelite smesu za kolač na tri dela. SIpajte prvi deo u pleh, nakon toga polovinu prvog nadeva, red je na drugi deo smese za kolač, a preo ceo drugi nadev.

Na redu je poslednja smesa za kolač, a preko nje drugi deo prvog nadeva. Ovako poređan kolač stavite u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni 20 minuta, nakon toga pojačajte na 180 i pecite još oko 30 minuta ili dok ne bude gotovo.

Deset minuta nakon što izvadite kolač, okrenite ga na odgovarajući poslužavnik, poprskajte konjakom u kojem je bilo potopljeno suvo grožđe i ostavite da se ohladi potpuno.

Kolač pospite šećerom u prahu i ukrasite božićnim figurama, napravljenim od crvenog šećernog testa.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar