Način pripreme
Bundeva se izgnječi viljuškom i orašasti plodovi se samelju. Kora mandarine se izrenda i sok se iscedi.
Žumanca se umute i dodaju se maslac i med, nakon toga se sve lepo promeša. Dodaje se bundeva, orašasti plodovi, kora mandarine i 2 supene kašike soka. Sve se dobro promeša.
Belanca se umute na sneg sa solju i postepeno se dodaje šećer u prahu.
Brašno se proseva zajedno sa praškom za pecivo i dodaje se u smesu od bundeve. Nakon toga se dodaju belanca i dobro se promeša.
Smesa se sipa u namazan pleh (ja koristim kalup za kuglof). Peče se na 180 stepeni, prvo na donjem grejaču, a nakon toga i donjem i na gornjem.
Kad se ispeče ostavljamo da se malo ohladi u isključenoj rerni. Kad se rerna ohladi vadimo i ostavljamo da se potpuno ohladi.
Pavlaka se umuti i nakon toga se kolač premaže. Na kraju se posipa rendanom čokoladom.
Napomene:
- Ja sam imala 350 ml pavlake i sve sam umutila, ali sam iskoristila mnogo manje.
- Sledeći put mislim da stavim i cimet; mislim da će biti ukusnije.
- Moji orašasti plodovi su bili sirovi: ali ne mislim da će biti lošije ako je sa pečenim.
- Ako i vi imate više pavlake nego što je potrebno (i volite pavlaku) možete uraditi kao ja - na odsečeno parče sam stavila još pavlake odozgo.