Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom, dok se šećer ne rastopi. Dodajte rastopljenu mast, a kiselo mleko pomešajte sa praškom za pecivo i sodom.
Sipajte u jaja, dodajte vanilu i jednu šolju brašna. Promešajte i dok je smesa još retka, odvojite polovinu testa. U njega dodajte kakao i dobro promešajte, posle zamesite glatko, braon testo.
Preostalo testo zamesite sa brašnom i dobijate jednu belu i jednu braon loptu. Razvucite tanko belu koru i čašom isecite krugove, a u sredini krug, manjeg prečnika.
Isto uradite i sa braon testom. Zamenite krugove u sredini (belo u braon, a braon u beli kolačić).
Drugi način je da keksići oblikujete u dva fitilja, beli i braon, uvijete i sečete na komade.
Treći načine su cvetići od malih belih loptica, u sredini sa jednom braon lopticom. Keksiće poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Izvadite i hladne staivte na tanjir. Srećni praznici!