Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Dugotrajne božićne gurabije sa belom glazurom

Dugotrajne božićne gurabije sa belom glazurom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Dugotrajne božićne gurabije sa belom glazurom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
4
"Čak i da ih ne jedete odmah, ove božićne gurabije mogu dugo da stoje na stolu, a da se ne stvrdnu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • jaja - 4 komada
  • kora limuna - izrendana
  • brašno - 500 g
  • kravlji maslac - 150 g
  • amonijačna soda - 1 kesica
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 170 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • glazura
  • šećer u prahu - 200 g
  • sok od limuna - 2 kaljice
  • belanca - 1 komad
  • za dekoraciju
  • perle - slatke
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa solju, praškom za pecivo i sodom. Dodajte tečnu smesu u njih od svežeg mleka, kravljeg maslaca, šećera, žumanca i jaja. Dodajte koru limuna.

Umesite testo za gurabije. Iskidajte loptice i napravite fitilje od njih. Pripremite tepsiju sa papirom za pečenje. Svaki fitilj uvijte u krug, sjedinjujući krajeve.

Pecite domaće kolačiće dok se ne dobije lagana boja na 170 stepeni. Čim budu gotovi, ostavite da se ohlade.

Izmešajte belance sa kapljicama limunovog soka. Malo po malo dodajte i šećer u prahu. Namažite božićne gurabije.

Pospite dugotrajne božićne gurabije sa belom glazurom perlama i ostavite da se osuše. Posle uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: