Torta od keksa Rafaelo

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k1745k358
Torta od keksa Rafaelo
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 7
29/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Jedinstveno ukusna bela torta sa rumom, kokosom i mnogo fila"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa, sa maslacem
  • maslac - 1 pakovanje
  • kisela pavalka - 400 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem - dr. Oetker, bez kuvanja
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • bela čokolada - 150 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • limun - izrendana kora jednog limuna
  • vanila - 1 kesica
  • rum - 2 - 3 supene kašike
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kesicu krema sa 200 ml svežeg mleka. Dodajte 3 supene kašike pavlake i kiselo mleko i deo kokosovog brašna. Mutite dok ne dobijete mekan krem.

Rastopite maslac i čokoladu na pari. Umutite pavlaku na mekan krem. Postepeno dodajte maslac, čokoladu, vanilu i preostalo kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U mali pleh, sa ivicama koje se otvaraju, poređajte red keksa, prethodno potopljen u sveže mleko. Pospite rumom i izrendanom korom od limuna.

Namažite pripremljenim dr. Oetker kremom. Stavite i drugi red keksa na isti način. Namažite kremom od pavlake.

Tortu sa svih strana pospite kokosovim brašnom.

Napravite loptice od keksa, mleka i maslaca. Uvaljajte ih u kokosovo brašno.

Poređajte ih na tortu. Ukrasite šećernim perlama.

Ostavite tortu da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: