Način pripreme
1. Luk i šargarepu izrendajte i stavite u mleveno meso. Razbijte dva jajeta i stavite začine, prezle, peršun i iseckana pera mladog luka. Lepo promešajte i ostavite u frižideru minimum jedan sat.
2. Kad mleveno meso odstoji i začini se dobro, razvucite ga na aluminijumsku foliju u pravougaonik, debljine malo više od 1 cm.
Nadev ravnomerno rasporedite po celoj površini, mocarelu isecite na komade, kačkavalj izrendajte, a sveže listove rukole i spanaća stavite cele. Pospite sa malo soli i uvijte u rolat, podižući foliju.
3. Razvucite i obavijte listovima kupusa, prethosno skinite tvrdi deo i žilice. Ponovo uvijte folijom i učvrstite po ivicama.
4. Pecite u prethosno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 1 sat i 30 minuta, nakon toga odvijte i pecite dok ne dobije boju po vašoj želji.
5. Možete servirati toplo, sa prilogom, kao glavno jelo i hladno kao meze.
Prijatno!