Praznično pile Mašta

Praznično pile Mašta
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5VIDEO
02/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
"Za vreme praznika snovi se ostvaruju - kulinarski takođe"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, operite i kuvajte u pololjenoj vodi, da bude polugotovo. Izvadite meso iz bujona, a bujon sačuvajte, ostavite meso da se ohladi.

U pleh poređajte piletinu, prethodno je namažite majonezom. Između mesa rasporedite očišćeni arpadžik i isečene pečurke, prethodno oprane.

U posudi pomešajte pavlaku sa iseckanim topljenim sirom, dodajte vegetu i sipajte 400 ml pilećeg bujona, mešajte dok se sir ne rastopi.

Prelijte jelo i pospite biberom po ukusu. Pleh uvijte u aluminijumsku foliju i staivte ga u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni, pecite dok meso ne bude gotovo.

Deset minuta pre nego što izvadite pleh iz rerne skinite foliju i pospie jelo rendanim kačkavaljem.

Izvadite pleh iz rerne i pospite svežim, iseckanim peršunom. Servirajte jelo sa pečenim, kuvanim ili prženim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: