Način pripreme
Pile operite, osušite i natrljajte rastopljenim maslacom spolja i iznutra.
Natrljajte solju, biberom i alevom paprikom i ostavite sa strane. U malo masnoće dinstajte luk i šargarepu, sitno iseckane i pileću džigericu.
Dodajte pirinač, mešajte dok ne postane provrida i prelijte sa 3 šolje vode. Začinite začinima i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.
Za to vreme kupus isecite sitno i poređajte u pleh. Začinite biberom i alevom parpikom i pospite sa 1 šoljivom ulja.
Punite pile nadevom i stavite na kupus. Prelijte sastojke sa 2 šolje vode, dodajte 1 lovorov list i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni.
Nakon što provri smanjite rernu na 180 stepeni i pecite pile 2 sata. Servirajte dok je još toplo.
Prazično punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu je gotovo.