Način pripreme
Isecite pile na porcije, operite i kuvajte u pololjenoj vodi, da bude polugotovo. Izvadite meso iz bujona, a bujon sačuvajte, ostavite meso da se ohladi.
U pleh poređajte piletinu, prethodno je namažite majonezom. Između mesa rasporedite očišćeni arpadžik i isečene pečurke, prethodno oprane.
U posudi pomešajte pavlaku sa iseckanim topljenim sirom, dodajte vegetu i sipajte 400 ml pilećeg bujona, mešajte dok se sir ne rastopi.
Prelijte jelo i pospite biberom po ukusu. Pleh uvijte u aluminijumsku foliju i staivte ga u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni, pecite dok meso ne bude gotovo.
Deset minuta pre nego što izvadite pleh iz rerne skinite foliju i pospie jelo rendanim kačkavaljem.
Izvadite pleh iz rerne i pospite svežim, iseckanim peršunom. Servirajte jelo sa pečenim, kuvanim ili prženim krompirom.