Božićne potkovice sa maslacem

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/01/2018
"Dragi Deda Mraze, daj nam bar još jedan stomak, obećavamo da ćemo ga do vrha napuniti ukusnim Božićnim potovicama sa maslacem "
Priprema30 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno42 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano920
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • skrob - 40 g, od vanile
  • pomorandža - 1 komad
  • brašno - 220 g
  • za posipanje
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Proejte brašno u posudu, dodajte skrob, žumanca, šećer, sok od pomorandže - 2 supene kašike, sitno izrendanu koru od pomorandže i prethodno iseckan mekani maslac.

Zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite u frižider na 20 minuta. Hladno testo podelite na 3 dela.

Od svakog dlanovima oblikujte fitilj debljine 1 cm, isecite fitilje na komade dužine 3 cm. Svako parče oblikujte u potkovicu, krajeve istanjite.

Oblikovane slatkiše poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-12 minuta (dok ne dobiju zlatnu boju).

Izvadite pleh i ostavite keksiće da se ohlade, poređajte ih na tanjir ili čuvajte u kutiji, prethodno ih pospite šećerom u prahu, pomešanom sa vanilom.

Veoma aromatični i ukusni slatkiši za Božić i Novu godinu!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar