Pilav sa svinjskim mesom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
356
365
Pilav sa svinjskim mesom
Fotografije: Maria Simova
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
"Ne, nije ovo obično meso sa pirinčem, već pilav - a to znači da je duplo ukusniji i tri puta aromatičniji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 200 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • pirinač - 200 g
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • topla voda
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako.

Nasecite meso na male komade i dinstajte ga u posudi sa uljem i poklopljeno na slaboj vatri, dok ne ostane samo na ulju.

Dodajte sitno naseckani luk, biber po ukusu i maslac, propržite dok luk ne omekša i skinite sa vatre.

Narendajte očišćenu šargarepu na sitno i rasporedite preko mesa, ne mešajući. Procedite pirinač iz posoljene vode, dodajte mu univerzalni začin i promešajte.

Pirinač rasporedite preko mesa i šargarepe u jednakom sloju. Stavite jelo na jaku vatru i odmah ulijte toplu vodu, da pokrije pirinač i dodajte so.

Kada počne da ključa, smanjite vatru i kuvajte jelo na slaboj vatri poklopljeno oko 15 minuta.

Skinite gotovo jelo sa vatre i ostavite ga oko 10 minuta.

Pažljivo okrenite jelo u odgovarajuću činiju za serviranje i poslužite.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: