Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pastrmajlija sa svinjskim mesom

Pastrmajlija sa svinjskim mesom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598175
Pastrmajlija sa svinjskim mesom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
10/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Naš današnji predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, od vrata ili plećke, isečeno na sitnije kocke
  • morska so
  • ljuta tucana paprika (po želji)
  • voda - malo
  • za testo
  • brašno - 500 g
  • sveži kvasac - 1/2 kocke
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • topla voda - 300 ml
  • svinjske mast - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečeno na kockice posoliti, posuti tucanom paprikom, doliti par kašika vode i dobro izmešati.

Ostaviti preko noći da meso upije začine.

U brašno dodati kašičicu soli, nadošli kvasac, toplu vodu i zamesiti testo. Doliti malo ulja i nastaviti sa mešenjem, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom 30 minuta.

Rernu zagrejati na 200°C.

Naraslo testo izručiti na brašnom posutu radnu površinu i mesiti ga uz dodavanje brašna po potrebi, dok ne postane glatko.

Podeliti ga na tri jednaka dela i na pouljenoj radnoj površini, od dobijenih loptica, dlanovima formirati izdužene oblike, prebaciti ih na papirom za pečenje obložen pleh, oblikovati rubove i napuniti svaku formu začinjenim mesom.

Rasporediti grudvice masti i peći u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta da porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: