Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Praznične ružice sa bundevom i suvim šljivama

Praznične ružice sa bundevom i suvim šljivama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Praznične ružice sa bundevom i suvim šljivama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Porušite kulinarske tradicije i umesto baklava i bundevara, iznenadite goste jedinstveno lepim prazničnim ružicama"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad
  • jabuka - 1 komad
  • suve šljive - 5 - 6 komada
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • mleveni orasi - 200 - 250 g
  • cimet
  • šećer - 2 kašike
  • griz - 2 kašike
  • maslac
  • vanilin šećer - 1 komad
  • kora od pomorandže - 1/2 komada
  • Za sirup
  • voda - 500 g
  • šećer - 600 g
  • limunska kiselina - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistimo, oljuštimo i narendamo na krupno rende. U posudi pomešamo bundevu, narendanu jabuku, mlevene orahe, plave šljive isečene na krupno, narendanu koru polovine pomorandže, prezle, šećer.

Promešamo veoma dobro gotov nadev.

Kore za pitu raširimo i svaku od njih namažemo maslacem, stavljamo u sredinu nadev. Uvijamo u ružicu.

Poređamo u posudu za pečenje, namažemo istopljenim maslacem i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Nakon što su ružice gotovi, ostavljamo ih da se ohlade.

U šerpu u 500 g šećera dodajemo 500 ml vode. Ako volite slađu bundevaru, dodajte još šećera.

Ostavljamo sirup da se krčka oko 5-10 minuta, dodajući prstohvat limunske kiseline.

Kada je gotov, prelivamo ohlađene ružice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: