Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Krem supa sa tikvicom i šparglom

Krem supa sa tikvicom i šparglom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem supa sa tikvicom i šparglom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želite da sebi udovoljite nečim ukusnim - onda probajte ovu baršunastu krem supu sa tikvicom i šparglom"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, velika
  • špargla - 160 g, zelena
  • krompir - 1 komad (oko 200 g)
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • korijander - 3 - 4 struka
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 40 - 50 ml
  • so - po ukusu
  • bujon od povrća - 1 litar
  • Za krutone
  • hleb - 4 kriške
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svo povrće na srednje velike parčiće. Ostavite nekoliko vrhova špargli za dekoraciju.

2. Zagrejte 25 grama od maslaca sa maslinovim uljem i izdinstajte prvo luk i celer dok ne omekšaju, posle stavite tikvicu i krompir, dodajte po malo soli u svako novo dodato povrće.

3. Kuvajte 3-4 minuta i ubacite i šparglu s belim lukom i korijander (strukove zelenog začina možete da stavite cele).

4. Nalijte vruć bujon i kuvajte oko 20 minuta ili dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo svo povrće. Dolivajte vodicu, koliko je neophodno. Dodatno začinite sa još soli i začina po želji (pogodni su estragon, peršun, beli biber, selen).

5. Sklonite sa vatre i stavite još 25 grama maslaca koji će se rastopiti skoro odmah i daće sjajan i lep izgled našem jelu. Pasirajte dok ne dobijete konzistenciju koju preferirate.

6. Zagrejte maslac na umerenoj do jakoj vatri i maslinovo ulje za krutone. Zapecite/ zapržite prvo vrhove špargli, a posle kriške hleba isečene na kocke do prijatne preplanulosti i hrskavosti.

7. Servirajte supu sa krutonima i ukrasom od špargli.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: