Način pripreme
1. Isecite svo povrće na srednje velike parčiće. Ostavite nekoliko vrhova špargli za dekoraciju.
2. Zagrejte 25 grama od maslaca sa maslinovim uljem i izdinstajte prvo luk i celer dok ne omekšaju, posle stavite tikvicu i krompir, dodajte po malo soli u svako novo dodato povrće.
3. Kuvajte 3-4 minuta i ubacite i šparglu s belim lukom i korijander (strukove zelenog začina možete da stavite cele).
4. Nalijte vruć bujon i kuvajte oko 20 minuta ili dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo svo povrće. Dolivajte vodicu, koliko je neophodno. Dodatno začinite sa još soli i začina po želji (pogodni su estragon, peršun, beli biber, selen).
5. Sklonite sa vatre i stavite još 25 grama maslaca koji će se rastopiti skoro odmah i daće sjajan i lep izgled našem jelu. Pasirajte dok ne dobijete konzistenciju koju preferirate.
6. Zagrejte maslac na umerenoj do jakoj vatri i maslinovo ulje za krutone. Zapecite/ zapržite prvo vrhove špargli, a posle kriške hleba isečene na kocke do prijatne preplanulosti i hrskavosti.
7. Servirajte supu sa krutonima i ukrasom od špargli.
Prijatno!