Svinjetina sa jajima i povrćem

09/01/2018
"Ukusna sećanja iz prošlosti kada su jaja bila jaja, a svinjetina imala drugačiji ukus "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • paprike - 2 komada, zelena
  • paprike - 2 komada, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 4 komada, srednji
  • lovorov list - 2 listića
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na zalogaje i stavite na vatru, sipajte ulje i oko 300 ml vode. Dodajte so i dva lovorova lista.

Stavite poklopac i kuvajte oko 90 minuta dok voda ne ispari i dok ne ostane na masti.

Oljuštite krompir, prelijte ga vodom i kuvajte, nakon toga ocedite vodu i izgnječite ga.

Oljuštite paradajz, isecite ga na kockice. Paprike isecite na parčiće, a luk sitno. Stavite na vatru dubok tiganj i u njega stavite parče maslaca. Dodajte luk i paprike i pržite oko 2 minuta, nakon toga stavite paradajz.

Ako volite ljuto, možete dodati i jednu sitno iseckanu ljutu papriku. Pržite još 2 minuta i dodajte izgnječeni krompir i komade mesa, zajedno sa preostalom mašću, izvadite lovorov list. Lepo promešajte i pržite još 2-3 minuta.

Za to vreme umutite jaja, posolite i pospite biberom, smesom prelijte meso i povrće.

Mešajte energično da se jaja pomešaju sa ostalim sastojcima.

Dužina kuvanja zavisi od vašeg ukusa - da li volite da su jaja rovita ili tvrđe kuvana.

Ovo jelo daje mnogo energije i odgovarjuće je za vreme hladnih zimskih dana.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar