Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Riblji file sa finim sosom

Riblji file sa finim sosom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Riblji file sa finim sosom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Aromatičan file s nežnim sosom, koji će vas naterati da ga sanjate svaki dan"

Potrebni sastojci

  • riba - 4 komada, riblji file, po izboru
  • limun - 1 komad
  • maslac - 4 kašičice ili ulje
  • beli luk - 4 čena
  • pavlaka - 8 kašika, za kuvanje
  • biber - 2 g
  • brašno - 4 kašičice
  • voda - 8 kašika
  • mirođija - 2 kašike, iseckana, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo i pospemo riblji file isceđenim sokom od limuna i zapečemo ga na teflonskom tiganju s delom masnoće.

Istucamo beli luk i izdinstamo sa ostatkom masnoće.

Dodamo mu pavlaku, zgusnemo je s brašnom i 8 kašika vode. Dodajemo mirođiju po želji.

Na kraju dodajemo zapečeni riblji file i biber.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: