Način pripreme
Namirnice u ovom receptu su za 8 porcija, a ideja za ovo fantastično jelo sa ribom - iz jednog veoma starog časopisa.
Oštrim nožem napravite razreze u kori kestena, kako bi se kasnije oljuštili lakše.
Kuvajte kesten 5 minuta u vreloj vodi. Skinite sa vatre, izvadite ih iz vode i oljuštite. Ostavite ih po strani.
Luk očistite i sitno naseckajte. Pečurke očistite, drške naseckajte na sitno, a kape na tanke režnjeve.
Zagrejte masnoću, pa prvo dodajte luk i lagano ga dinstajte. Nakon toga dodajte pečurke i kestenje. Kada pečurke omekšaju, dodajte pavlaku.
Posolite i pobiberite. Ostavite da se kuva 1 minut, pa zatim procedite sos. Na stranu odvojite 8 kestena i 1 kašiku pečurki.
Ostalo kestenje izgnječite viljuškom, a pešurke ispasirajte u blenderu.
Filete ribe poređajte u pleh, preko njih sipajte proceđeni sos i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta, a za to vreme ih nekoliko puta prelijte sosom.
Pasirane pečurke i izgnječeni kesten pomešajte sa sosom od pečenja.
Na kraju dodajte odvojene pečurke.
Ovo jelo od ribljih filea sa pečurkama i kestenima ukrasite odvojenim celim kestenima.