Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riblji file sa pečurkama i kestenima

Riblji file sa pečurkama i kestenima

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Riblji file sa pečurkama i kestenima
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
17/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Super kombinacija ribe, pečuraka i kestena - već zamišljamo ukus prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • riba - 16 fileta
  • pečurke - 500 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • kesten - 16 komada
  • maslac - 50 g, ili ulje
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Namirnice u ovom receptu su za 8 porcija, a ideja za ovo fantastično jelo sa ribom - iz jednog veoma starog časopisa.

Oštrim nožem napravite razreze u kori kestena, kako bi se kasnije oljuštili lakše.

Kuvajte kesten 5 minuta u vreloj vodi. Skinite sa vatre, izvadite ih iz vode i oljuštite. Ostavite ih po strani.

Luk očistite i sitno naseckajte. Pečurke očistite, drške naseckajte na sitno, a kape na tanke režnjeve.

Zagrejte masnoću, pa prvo dodajte luk i lagano ga dinstajte. Nakon toga dodajte pečurke i kestenje. Kada pečurke omekšaju, dodajte pavlaku.

Posolite i pobiberite. Ostavite da se kuva 1 minut, pa zatim procedite sos. Na stranu odvojite 8 kestena i 1 kašiku pečurki.

Ostalo kestenje izgnječite viljuškom, a pešurke ispasirajte u blenderu.

Filete ribe poređajte u pleh, preko njih sipajte proceđeni sos i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta, a za to vreme ih nekoliko puta prelijte sosom.

Pasirane pečurke i izgnječeni kesten pomešajte sa sosom od pečenja.

Na kraju dodajte odvojene pečurke.

Ovo jelo od ribljih filea sa pečurkama i kestenima ukrasite odvojenim celim kestenima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: