Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta užitak od pomorandže

Torta užitak od pomorandže

Torta užitak od pomorandže
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
14
"Ime torte govori samo po sebi - uživajte u odličnom pomorandžinom ukusu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 6 supenih kašika
  • brašno - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 kesice
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za krem
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • za ukras
  • pomorandže - 2 komada
  • kore od pomorandže - 1 šolja, ušećerene
  • čokolada - lisrići
  • želatin - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Mutite ih u posudi mikserom dok ne pobele. Dodajte 2 supene kašike šećera i soka od limuna i nastavite da mutite dok se šećer ne upije.

U drugoj posudi umutite žumanca sa preostalim šećerom. Pažljivo sjedinite smese i dodajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom.

Obložite pleh sa ivicama koje se skidaju papirom za pečenje. Podelite smesu na dva dela.

Sipajte prvi deo, poravnajte i ispecite koru u ugrejanoj rerni do 200 stepeni.

Uradite tako i sa preostalom smesom. Pažljivo skinite papir.

Napravite šećerni sirup od navedenih sastojaka i prelijte kore. Poštujte pravilo - topao preliv - hladne kore, ili obrnuto.

Umutite pavlaku na gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite osnonvu koru kremom, pospie ušećerenim korama pomorandže, stavite drugu koru i namažite tortu sa svih strana. Isecite oprane pomorandže na krugove.

Stavite ih u kaserolu, pokrijte vodom i stavite da provri. Kad tečnost provri, prospite vodu i ponovite. Cilj je da se izbaci gorčina iz kora.

Osušite pomorandžine kore i ostavite da se ohlade. Poređajte ih preko torte. Pospite pomorandžinim korama.

Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Prelijte tortu. Ivice obložite pomorandžinim korama i listićima čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: