Način pripreme
Najpre spremamo mereng za tortu Pavlova.
Belanca se mute na srednjoj brzini dok se ne stvori pena, šećer se dodaje u porcijama i brzina se pojačava na maksimum. Mute se 8-10 minuta.
Nakon toga se dodaju skrob i sok, mešaju se kratko. U posudi postavljenoj papirom za pečenje se ocrta krug prečnika 20-22 cm, stavljaju se belanca i oblikuje se.
Rerna se prethodno zagreva na 180 stepeni. Posuda se postavlja, rerna se smanjuje do 110 stepeni i peče se sat i po.
Nakon toga rerna se blago odškrine i ostavlja se sat.
Bacamo se na spremanje vazdušastog krema za tortu.
U posudu se stavlja šećer, žumanca, kora jednog limuna, maslac i sok od pomorandže. Sve se kuva na tihoj vatri dok se ne zgusne, nakon toga se ohladi.
Mlečna pavlaka i šećer u prahu se mute dok se ne stvore meki vrhovi.
Preko kore za tortu se stavlja krem od pomorandže i odozgo - umućena pavlaka, a ukras je po vašoj želji.
Torta Pavlova sa kremom od pomorandže i jagodama je lepa i veoma ukusna!