Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca. Mutite ih u posudi mikserom dok ne pobele. Dodajte 2 supene kašike šećera i soka od limuna i nastavite da mutite dok se šećer ne upije.
U drugoj posudi umutite žumanca sa preostalim šećerom. Pažljivo sjedinite smese i dodajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom.
Obložite pleh sa ivicama koje se skidaju papirom za pečenje. Podelite smesu na dva dela.
Sipajte prvi deo, poravnajte i ispecite koru u ugrejanoj rerni do 200 stepeni.
Uradite tako i sa preostalom smesom. Pažljivo skinite papir.
Napravite šećerni sirup od navedenih sastojaka i prelijte kore. Poštujte pravilo - topao preliv - hladne kore, ili obrnuto.
Umutite pavlaku na gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite osnonvu koru kremom, pospie ušećerenim korama pomorandže, stavite drugu koru i namažite tortu sa svih strana. Isecite oprane pomorandže na krugove.
Stavite ih u kaserolu, pokrijte vodom i stavite da provri. Kad tečnost provri, prospite vodu i ponovite. Cilj je da se izbaci gorčina iz kora.
Osušite pomorandžine kore i ostavite da se ohlade. Poređajte ih preko torte. Pospite pomorandžinim korama.
Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Prelijte tortu. Ivice obložite pomorandžinim korama i listićima čokolade.