Domaći bivolji sir

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
10/01/2018
"Najkorisnija vrsta sira!"
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano436
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 11 l, bivolje
  • tečni kvasac - 1 kašičica /nepuna/
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se stavlja na hladnu paru i zatim se zagreva na 68 stepeni. Zatim se sačeka da se ohladi do 34 stepena i siri se sa 1 kašičicom kvasca. Sačekajte 40 minuta da se usiri.

Isecite na kokce 5 cm. Sačekajte 10 minuta i ocedite.

Dobro pritisnite i stavite nešto preko (na primer, veliku kofu sa vodom/, da bi se dobro ocedilo.

Tako treba da prenoći i onda se seče na grudve, pa se sir zatim stavlja u salamuru.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar