Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pirog»Pirog sa kobasicom

Pirog sa kobasicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Pirog sa kobasicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Miris koji opija, i koji će vas naterati da zaboravite za sve dijete koje ste planirali za danas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 90 g, rastopljen
  • kobasica - 130 g, po izboru
  • kačkavalj - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa suvim kvascem. Napravite udubljenje u sredini, unutra razbijtejedno jaje i sipajte mleko (mlako), ulje i šećer. Zamesite testo i prebacite ga na brašnom posutu radnu površinu, nastavite da mesite dodavajući malo po malo polovinu rastopljenog maslaca, u kojem ste prethodno rastvorili so.

2. Kad dobijete prijatno, meko, elastično testo koje se ne lepi oblikujte ga u loptu i vratite u posudu. Pokrijte je čistom krpom i ostavite na toplom 40 minuta. Za to vreme izrendajte kačkavalj, a kobasicu isecite na fine krugove/komade.

3. Nadošlo testo podelite na 5 manjih lopti i svaku razvucite na tanku i ravnu koru. Namažite preostalim maslacem, moraćete ponovo da ga ugrejete zato što se stegao.

4. Presavijte svaku koru tako što uzmete dva kraja i dođete do sredine. Dobijate nešto kao nepravilan pravougaonik. Poređajte po dužini tanke komadiće kobasice i pospite kačkavaljem, a nakon toga uvijte u čvrst rolat (pre nego što uvijete, ako želite možete napraviti proreze od 1 cm. dubine tu i tamo na jednoj od dužih strana pravougaonika. Tako ćete dobiti interesantniji, čupav efekat.

5. Poređajte svaki rolat u odgovarajući okrugao pleh i ostavite da se udvostruči.

6. Površinu piroge namažite žumancem umućenim sa malo mleka i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: