Način pripreme
Jaja, koja su bila na sobnoj temperaturi, umutite sa šećerom i dodajte kiselo mleko. Dobro promešajte i postepeno dodajte prosejano brašno sa sodom bikarbonom i meki maslac. Postepeno zamesite meko testo, a ako ima potrebe, dodajte još malo brašna.
Posipajte brašno na radnu površinu i razvijte testo - kora treba da bude 2-3 mm debljine. Isecite krugove pomoću male čaše, pa ih ređajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Svaki drugi krug probušite slamkom - napravite 2 oka i treću rupu za usta. Kolače pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12-14 minuta - dok ne porumene.
Kada su gotovi i kada se ohlade, kolače zalepite 2 po 2 sa marmeladom ili otopljenom čokoladom. Kada ih zalepite, posipajte ih šećerom u prahu.