Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Alva»Kavkaska rašid alva

Kavkaska rašid alva

Nina NordNina Nord
Džedaj
4511
Kavkaska rašid alva1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Desert za danas - Kavkaska rašid alva - ukusno jelo kakvo dosad niste probali"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • jaja - 8 komada
  • ulje - 2 šolje
  • med - 400 g
  • šećer - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte žumanca od belanaca. Belanca umutite u sneg, a 3 žumanceta posebno umutite. Pomešajte belanca i umućena žumanca. Dodajte malo brašna, neprestano mešajući.

Testo podelite na lopte od 200 g. Svaku loptu razvijte u okruglu koru i krugove poređajte jedan preko drugog, a između njih posipajte brašno.

Kada ih poređate, isecite ih na pola. Svaku polovinu uvijte u rolat sa šire strane i isecite na tanke lente. Posipajte brašnom, pa podelite po ravnoj površini i ostavite da se suši 2 sata na sobnoj temperaturi.

Pržite u manjim porcijama dok ne dobije zlatnu boju, izvadite i stavite u cediljku, kako bi se suvišna masnoća ocedila. Med se kuva sa šećerom na tihoj vatri oko 15 minuta.

Ispržene trake testa stavite u veliku tepsiju, prelijte sirupom od meda, poravnajte i pritisnite rukama. Kada se ohladi, rašid alva se seče na male rombove i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti