Torta uz čaj

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Torta uz čaj
Fotografije: Yanitsa Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Mekan patišpanj, nežan domaći fil i ukusan čokoladni ganaš... odgovarajuća sa poslepodnevni čaj, hladan ili topao! Probajte ! ! !"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 180 g, prosejano, koje samo nadolazi
  • vanila - 2 kesice
  • za fil
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • vanila - 2 kesice
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 3 komada
  • skrob - 20 g
  • brašno - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • za sirup
  • šećer - 150 g
  • voda - 150 g
  • med - 1 supena kašika
  • za ganaš
  • čokolada - 170 g, mlečna
  • pavlaka - 170 ml
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za fil: Stavite mleko da provri i dodajte dve vanile unutra. Žicom umuite jaje, žumance, šećer sa prstohvatom soli.

Dodajte prosejn skrob i prosejano brašno i dobro promešajte. Dodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom.

Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte. Smesu sipaje u pleh prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Hladnu koru podelite na dva jednaka dela po horizontali. Pripremite sirup tako što pomešate sastojke za njega i kad provri, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Prelijte jednu koru delom sirupa i rasporedite fil preko nje. Stavite drugu koru i prelijte preostalim sirupom.

Za ganaš: U šerpu stavite sastojke za ganaš. Stavite na tihu vatru i neprestano mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi i prelijte sastavljenu tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: