Moja lazanja

16/06/2019
"Šta je potrebno jednoj lazanji - mnogo ljubavi, mnogo sastojaka i ovaj odličan recept "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna: 180 stepeni sa ventilatorom. Namazan veliki dubok pleh.

Sitno iseckajte 1 glavicu luka i dinstajte sa maslinovim uljem dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok se ne izmrvi. Dodajte paradajz. Ostavite da se krčka nekoliko minuta. Dodajte sve začine, vino, šećer i ostavite na umerenoj vatri dok ne ispari voda, da ne ostane na masti. Na kraju dodajte iseckan peršun, mirođiju i izgnječen čen belog luka.

Bešamel: U dubokoj posudi rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte dok ne dobije zlatnu boju na umerenoj vatri. Radite žicom da bi vam bilo lakše. Dodajte hladno sveže mleko lagano, mešajte neprestano i kuvajte dok se ne zgusne, ali neka bude malo više tečan, a ne gust.

Ređanje lazanje: Veliki pravougaoni pleh namažite. Dno pokrijte bešamel sosom i ređajte zbijeno kore jednu do druge i popunite gde treba. Prelijte bešamel sosom, nakon toga paradajz sosom i pospite rendanim sirom. To ponovite četiri puta, završite paradajz sosom sa mlevenim mesom i obilno pospite parmezanom. Možete dodati i male komade lepog maslaca.

Kore za lazanju se ne kuvaju prethodno. Pecite na 180 stepeni sa ventilatorom oko 40-45 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

PS: Stavljam sliku i pripremljenog bešamel sosa sa maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar