Moja lazanja

Moja lazanja
Fotografije: marcheva14
1 / 2
16/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
"Šta je potrebno jednoj lazanji - mnogo ljubavi, mnogo sastojaka i ovaj odličan recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna: 180 stepeni sa ventilatorom. Namazan veliki dubok pleh.

Sitno iseckajte 1 glavicu luka i dinstajte sa maslinovim uljem dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte dok se ne izmrvi. Dodajte paradajz. Ostavite da se krčka nekoliko minuta. Dodajte sve začine, vino, šećer i ostavite na umerenoj vatri dok ne ispari voda, da ne ostane na masti. Na kraju dodajte iseckan peršun, mirođiju i izgnječen čen belog luka.

Bešamel: U dubokoj posudi rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte dok ne dobije zlatnu boju na umerenoj vatri. Radite žicom da bi vam bilo lakše. Dodajte hladno sveže mleko lagano, mešajte neprestano i kuvajte dok se ne zgusne, ali neka bude malo više tečan, a ne gust.

Ređanje lazanje: Veliki pravougaoni pleh namažite. Dno pokrijte bešamel sosom i ređajte zbijeno kore jednu do druge i popunite gde treba. Prelijte bešamel sosom, nakon toga paradajz sosom i pospite rendanim sirom. To ponovite četiri puta, završite paradajz sosom sa mlevenim mesom i obilno pospite parmezanom. Možete dodati i male komade lepog maslaca.

Kore za lazanju se ne kuvaju prethodno. Pecite na 180 stepeni sa ventilatorom oko 40-45 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

PS: Stavljam sliku i pripremljenog bešamel sosa sa maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: