Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa kupusom iz šerpe

Svinjetina sa kupusom iz šerpe

Valentin MiranovValentin Miranov
Pomoćnik kuvara
18728
Svinjetina sa kupusom iz šerpe
Fotografije: Valentin Miranov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Želećete da pojedete samo jedan tanjir, ali nećete moći, jer je neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • sveži kupus - 1 kg
  • paradajz - 2 komada, srednje veličine, crveni
  • luk - 1 glavica, crni
  • so
  • aleva paprika
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i isecite kupus u šerpi, posolite i rukom dobro ispritiskajte.

U tiganju iseckajte luk i propržite ga sa malo ulja, pa zatim dodajte paradajz, koji ste sitno iseckali, alevu papriku i meso, iseckano na krupne komadiće, pa pržite još 5 minuta.

Kupusu dodajte proprženo meso sa lukom i paradajzom i dolijte vodu.

Kuvajte dok ne bude gotovo. Kada sklonite jelo sa vatre, iseckajte mirođiju i dobro promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: